Futbalista Janočko sa po 13 rokoch vracia na Slovensko

16.01.2013 Michalovce

Michalovce 16. januára (TASR) - Skúsený futbalový stredopoliar Vladimír Janočko sa po dlhých trinástich rokoch vracia na slovenské trávniky. Bývalý slovenský reprezentant podpísal jedenapolročnú zmluvu s druholigovým MFK Zemplín Michalovce.
Tridsaťšesťročný Janočko, ktorý naposledy pôsobil v rakúskom klube FC Leopoldsdorf, sa s Michalovčanmi pripravuje od pondelka. "Hlavný dôvod jeho angažovania je ten, že naši mladí hráči sa pri ňom veľmi veľa naučia. Po Dubnici máme druhé najmladšie mužstvo v súťaži a jeho skúsenosti sa nám zídu. Navyše, je to výborný futbalista," povedal na margo novej posily predseda predstavenstva MFK Zemplín Igor Šoltinský pre TASR.
Janočko, ktorý má na svojom konte 56 štartov v národnom tíme, naposledy pôsobil v rodnej krajine v sezóne 1999/2000, keď obliekal dres Košíc. V jesennej časti ročníka 1997/98 si zahral v hlavnej fáze Ligy majstrov v drese košických "tigrov" spoločne s terajším kormidelníkom Zemplínčanov Albertom Rusnákom. Práve on má prsty v príchode najlepšieho slovenského futbalistu za rok 2003 do Michaloviec.
"Raz sme spolu debatovali a Alberta som sa zo žartu spýtal, či nepotrebuje posilu do mužstva. On to však zobral vážne a potom som musel aj ja, tak som teraz tu," uviedla pre Korzár nová akvizícia druholigistu. "Nemusel som nad jeho ponukou dlho rozmýšľať. Michalovce majú smelé ambície a ja som bol zvyknutý v takých kluboch hrávať," doplnil Janočko.
Košický rodák sa mohol do domoviny vrátiť aj skôr, keď pred pol druha rokom bol blízko k príchodu do bratislavského Slovana, ale nakoniec z prestupu zišlo.
Zdroj:TASR
 

Vyberte región